Az alkalmazott anyagokról

Fa télikert

Jó hőszigetelő képessége mellett, a fa szerkezet idézi vitathatatlanul a természet hangulatát leginkább. A fa a levegőből nedvességet vesz fel (tágul), illetve ad le (zsugorodik). Ez a felületkezelést károsítja, ezért folyamatos karbantartást igényel. A télikerttel szemben támasztott minőségi követelményeknek csakis jó minőségű, rétegragasztott, gondosan felületkezelt fa alapanyag felel meg. A minőségi anyagokból épített, fa szerkezetű télikert talán a legköltségesebb kivitelezési megoldás.

Műanyag télikert

Némileg robosztusabb, de költségkímélőbb megoldás műanyag rendszerből építkezni. Elsősorban homlokzati elemek gyártására alkalmas, tetőszerkezeti célra kevésbé javasolt. Télikert homlokzataként és nyílászárók gyártására az átlagosnál stabilabb, 70 mm-es beépítési mélységű, 5 légkamrás aluplast műanyag profilrendszert alkalmazzuk. A télikert nyílászáróinak szükségletét a közlekedési funkciók, és a tájolásból adódó szellőztetési igény határozza meg. A télikertek nyílászárói készülhetnek fából, alumíniumból, műanyagból, bukó, nyíló, toló, harmonika kivitelben. Meglehetősen hatékony szellőztetést eredményez a tetőszerkezet magasabb pontján szerelt tetősík ablak, melyen keresztül a felfelé áramló meleg levegő a szabadon távozhat.

Alumínium télikert

Az előzőkhöz képest szélesebb felhasználási lehetőségeket biztosítanak, gyakorlatilag bármilyen forma és méret kivitelezhető. Az alumínium az időjárási hatásokra érzéketlen, nincs korrózió, nincs alakváltozás, nincs öregedés, nem kell utólagosan felületkezelni. Könnyű, jó szilárdságú, "örök életű" szerkezeti anyag. Formailag igen jól variálható, bármilyen színre por szórható. Alumínium rendszerből viszonylag nagyméretű télikertek, különálló pavilonok, családi uszodafedések is építhetők. A karcsú, 50 mm széles 3 mm falvastagságú, a belső merevítő bordázatnak köszönhetően meglehetősen jó statikai paraméterekkel rendelkező alumínium tartóprofiloknak köszönhetően, viszonylag nagyméretű télikertek, tetőbevilágítók, pavilonok, uszodafedések építhetők, korrózióra hajlamos acél segédszerkezet felhasználása nélkül.

A télikert nyílászárói, szellőzése

A télikert nyílászáróinak szükségletét a közlekedési funkciók, és a tájolásból adódó szellőztetési igény határozza meg. A télikertek nyílászárói készülhetnek fából, alumíniumból, műanyagból, bukó, nyíló, toló, harmonika kivitelben. Meglehetősen hatékony szellőztetést eredményez a tetőszerkezet magasabb pontján szerelt tetősík ablak, melyen keresztül a felfelé áramló meleg levegő a szabadba távozhat.

Télikertjeink folyamatos szellőztetésére hőhídmentes, szabályozható résszellőző rendszert kínálunk.