Mobil télikert


Gyakori megrendelői igény, hogy a télen jó hőszigetelő, fűthető lakótélikert a nyári időszakban nyitott teraszként üzemeljen. 

Ezen cél elérésének egyik módja nyíló, toló vagy harmonika nyílászárók alkalmazása a teljes homlokzati felületen. Előnye, hogy egy nyári vihar, vagy hirtelen időváltozás esetén a nyitott terasz azonnal zárhatóvá, védetté tehető.

Költségtakarékosabb megoldásként kínálunk szétszedhető oldalfalú télikert konstrukciót.
A fix oldalfalak egyszerű és gyors szétszerelése - az időjárási viszonyok függvényében - akár szakértelem nélkül és elvégezhető. Az ilyen megrendelői igények alapján épített mobil télikert tetőszerkezete a homlokzattól függetlenített oszlopokon nyugszik, így az oldalfalak akár alumínium, műanyag vagy fa konstrukció esetén is szabadon eltávolíthatóak, a csapadék elleni védőtető megtartásával. 

Az általunk gyártott télikertek a konstrukció sajátosságaiból adódóan minden csomópontban oldható csavaros rögzítésekkel készülnek. A szerkezet a felületek rongálódása nélkül szétszedhető ill. összerakható. Így megvalósítható akár a teljes télikert tavaszi bontása és őszi felépítése, azonban ez szakember közreműködését igényli.